Ryijyt

Tekstiilitaiteilija, professori Oili Mäki, on suunnitellut ja työstänyt yli 50 ryijyä. Suurin osa ryijyistä on yksityiskokoelmissa. Professori Oili Mäen taidesäätiön kokoelmissa on seitsemän ryijyä. 

Kokoelmien pääteos on ryijy nimeltään Borealis. Ryijyt ovat olleet taiteilijan taidetuotannossa merkittävässä roolissa. Ryijyjen värimaailma kunnioittaa suomalaiskansallista perinnetaidetta sekä myös edustavat uskaliaampiinkin kokeiluihin yltävää värien ja muotojen yltäkylläisyyttä.

Oili Maki, Taideteos, tuntematon 1985

Maalaukset

Professori Oili Mäki yhdisteli ja kokeili rohkeasti erilaisia maalaustekniikoita, joista syntyi laaja kirjo ainutlaatuisia taideteoksia. Maalausten värimaailma noudattelee pääosin taiteilijan värikylläistä ilmaisua ja rohkeaa värien käyttöä.

Kuvakudokset

Oili Mäki toteutti elämänsä aikana lukuisia kuvakudoksia, joista tunnetuimmat perustuvat aiheeltaan kansalliseepokseemme Kalevalaan. Kalevalaisen teossarjan pääteos, Maailman synty, on YK:n omistuksessa Suomen valtion lahjoittamana.

Oili Maki, Kuvakudos, Kolme Ratkaisua
Oili Maki, Kangas Kinnasand

Kankaat

Oili Mäki suunnitteli lukuisia kangasmalleja kotimaisille ja ulkomaisille kangastehtaille. Tuotoksiin kuului myös vaatemallistoja sekä lukuisia villahuopamalleja.