Kuvakudokset

Professori Oili Mäen taidesäätiön kokoelmiin kuuluu yli 50 kuvakudosta. Suurimmat teoksista ovat kooltaan 2,5 m x 3 m ja pienimmät ainoastaan 40 cm x 50 cm kokoisia. Aihealueita taitelijalla oli runsaasti, joista tunnetuin on Kalevalainen kuvakudossarja. 

Kalevalainen teossarja on Oili Mäen taidesäätiön hallinnoiman taidekokoelman helmi. Sarjan pääteos, Maailman synty, on YK:n omistuksessa Suomen valtion lahjoittamana. Teoksista on tehty taidepostikorttisarja ja taiteilija on kirjoittanut runo‐ ja kertomakirjoja kyseiseen tekstiilitaidesarjaan liittyen.

Oili Maki, Taideteos, tuntematon 1985

Maalaukset

Professori Oili Mäki yhdisteli ja kokeili rohkeasti erilaisia maalaustekniikoita, joista syntyi laaja kirjo ainutlaatuisia taideteoksia. Maalausten värimaailma noudattelee pääosin taiteilijan värikylläistä ilmaisua ja rohkeaa värien käyttöä.

Ryijyt

Ryijyt ovat olleet Oili Mäen taidetuotannossa merkittävässä roolissa. Ryijyjen värimaailma kunnioittaa suomalaiskansallista perinnetaidetta sekä myös edustavat uskaliaampiinkin kokeiluihin yltävää värien ja muotojen yltäkylläisyyttä.

Oili Maki, Ryijy Bysantti, 1970
Oili Maki, Kangas Kinnasand

Kankaat

Oili Mäki suunnitteli lukuisia kangasmalleja kotimaisille ja ulkomaisille kangastehtaille. Tuotoksiin kuului myös vaatemallistoja sekä lukuisia villahuopamalleja.